IRES ekologija obilježila je 10 godina rada u zaštiti okoliša i prirode

U prosincu 2022. godine obilježili smo 10 godina uspješnog rada IRES ekologije u zaštiti okoliša i prirode. Rođendan smo proslavili u krugu najbližih partnera, suradnika i prijatelja uz prigodni domjenak i druženje.

IRES ekologija službi održivog razvoja

Direktor Mario Mesarić naglasio važnost zaštite okoliša i prirode tijekom svog govora pred okupljenima. Ova tema postaje sve prisutnija u gospodarskim, političkim i medijskim krugovima, što je pozitivan znak za naše društvo.

Istaknuo je i misiju tvrtke IRES ekologija u aktivnom doprinosu sektoru i pozitivnim društvenim promjenama. Od samog početka suočavali smo se s velikim i značajnim projektima, uključujući strateške studije za prostorne planove ili nacionalne strategije i studijama utjecaja na okoliš za različite sektore, poput energetike i prometne infrastrukture.

U narednih 10 godina očekujemo daljnje jačanje naših znanja i kapaciteta u procjeni utjecaja na okoliš, kao i pronalaženje novih načina kako doprinijeti održivom razvoju, zaključio je direktor Mario Mesarić.

Mirko Mesarić, jedan od osnivača tvrtke IRES ekologija, u svom govoru prisjetio se početaka djelovanja tvrtke koju je zajedno s Marijanom Gredeljom osnovao 2012. godine. Počeli smo od nule, a tvrtka je postupno rasla, radeći na sve zahtjevnijim projektima i ugovorima s državnim, županijskim, lokalnim upravama i privatnim investitorima. Brzo smo donijeli odluku da mladim ljudima prenesemo organizaciju i vođenje tvrtke, što se pokazalo kao uspješan potez. Broj zaposlenih se udvostručio, proširili smo naše djelatnosti i otvorili smo nove poslovne niše.

U svojim govorima, obojica su izrazili zahvalnost suradnicima na konstruktivnim razgovorima i idejama, klijentima na ukazanom povjerenju, te bivšim i sadašnjim zaposlenicima na njihovom doprinosu radu tvrtke.

Zaposlenici su također izrazili zahvalnost i iznenađenje prigodnim poklonima. Martina Rupčić, viša stručna savjetnica, u ime svih kolega, zahvalila se vodstvu tvrtke što su mladim, vrijednim i kvalitetnim ljudima pružili priliku za rad i razvoj. Istaknula je da unatoč rastu tvrtke, vodstvo je uspjelo održati ugodnu radnu atmosferu i pozitivne međuljudske odnose.

Danas, IRES ekologija okuplja interdisciplinarni tim od 20 mladih i agilnih stručnjaka. Našim vještinama i znanjem, uspješno smo realizirali niz projekata, stvarajući zajednicu zadovoljnih i vjernih klijenata.

Veselimo se novim izazovima u zaštiti okoliša i prirode koje nam donosi idućih 10 godina!